Boek ‘Leerlijnen voor het basisonderwijs’

Meer informatie

Kruip in de huid van… – Een ridder in de Middeleeuwen

Stap binnen in het kasteel van een Engelse graaf, waar Richard Marshall zijn opleiding tot ridder volgt. Hij vertelt je van alles over zijn training, de ridder-eed die hij moet afleggen en de wapens waarmee hij zijn tegenstanders te lijf gaat. In dit boek lees je: * hoe de maatschappij in de middeleeuwen ingedeeld was, met de koning, ridders, burgers en horigen; * hoe het leven in een kasteel was; * wat je moest leren om ridder te worden; * waar je op moest letten in een man-tegen-mangevecht.

Ooggetuigen – De middeleeuwen

Reis met de tijdmachine terug in de tijd en ontmoet boeren, pelgrims en minstrelen uit de middeleeuwen. Ontdek hoe het eraan toeging aan het hof van de koning, op een riddergoed, en in de nauwe, drukke steegjes van een middeleeuwse stad. Kijk hoe monniken heilige boeken versierden met goud en welke muziekinstrumenten mensen bespeelden.

Lannoo’s grote encyclopedie van de geschiedenis

Reis terug in de tijd en ga op zoek naar mammoeten, marcheer met Romeinse soldaten en vlieg mee met de gebroeders Wright.

Leer alles over het alledaagse leven in middeleeuwse culturen en kom te weten hoe uitvindingen als de drukpers de wereld hebben veranderd.

Ontdek het verleden via schitterende computerbeelden van de belangrijkste mensen, plaatsen en gebeurtenissen.

Stap terug in de tijd naar de meest interessante periodes uit de geschiedenis, van onze vroegste voorvaderen tot de wereld van vandaag.

Tijdlijn van alles Van wolharige mammoet tot wereldoorlog

Een encyclopedie zoals je nog nooit gezien hebt!

Ontdek 13 miljard jaar geschiedenis, van de big bang tot ons digitale tijdperk. Meer dan 130 verschillende tijdlijnen laten je zien hoe de grote gebeurtenissen uit onze geschiedenis zich voltrokken: van de opkomst en de ondergang van keizerrijken tot uitvindingen die ons leven veranderden, van wetenschappelijke doorbraken tot betoverende kunst. Alle mogelijke onderwerpen passeren de revue!
Boordevol fantastische foto’s en illustraties, en met verbazingwekkende feiten en details, is Tijdlijn van alles de interessantste en boeiendste geschiedenis van alles – die je ooit zag!

Tijdlijn van alles is een verbluffend mooie visuele encyclopedie met duizenden fantastische feiten voor nieuwsgierige jongens en meisjes vanaf 9 jaar.

Clavis Willewete: Ridders. 4+

Wil je alles weten over ridders? In dit boek lees je meer over hoe ridders eruitzien en wat ridders doen. Wat is een harnas? Hoe word je een ridder? Wat doet een schildknaap? Op deze en veel andere vragen krijg je een antwoord. Je vindt in dit boek ook een leuk liedje, een knutselopdracht, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt.

Wist je dit? – Kastelen

In de reeks Wist je dit? komen onderwerpen aan bod die kinderen erg aanspreken. Dankzij de duidelijke uitleg komen ze in dit boek heel veel te weten over de tijd van ridders en kastelen. De vele illustraties en foto’s maken alles nog duidelijker. Een boeiend en leerzaam boek!

Willewete – De Egyptenaren

Wil jij alles weten over de oude Egyptenaren? Wanneer leefden ze, waarom bouwden ze piramiden, in welke goden geloofden ze en wie was hun leider? Op deze en veel andere vragen geeft dit boek een antwoord. Je vindt in dit boek ook een overzicht van gevonden Egyptische spullen, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt.

Willewete – De Grieken

Wil je alles weten over de oude Grieken? In dit boek lees je meer over hoe de oude Grieken leefden. Wie waren hun helden en hun goden? Wat leerden Griekse kinderen allemaal? Waar speelden ze mee? En waar dachten de oude Grieken over na? Op deze en veel andere vragen krijg je een antwoord. Je vindt in dit boek ook een overzicht van voorwerpen uit de Griekse Oudheid, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt.

Dit boek kwam tot stand in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden.

Professor Kleinbrein – Romeinen Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Romeinen

De perfecte combinatie van feiten, humor en heel veel tekeningen Professor Kleinbrein vertelt je alles wat je wilt weten over de Romeinen: van de vele veldslagen tot het dagelijkse leven, van de grote keizers tot de gladiatoren, van de rijke banketten tot een middag in het theater. Wist je dat Caesar en Cleopatra een zoon hadden? En dat keizer Caligula zijn paard tot consul benoemde? Ken je de legende over het ontstaan van Rome? Ken je het verschil tussen een viaduct en een aquaduct? En wist je dat het volgens de Romeinen geluk bracht om je haar te laten knippen bij volle maan?

Professor Kleinbrein – De Egyptenaren Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Egyptenaren

Reis met Professor Kleinbrein naar het Egyptische Rijk en ontdek alles over de machtige bouwwerken, de mummies, alle goden en godinnen en het dagelijkse leven. Waarom was de Nijl zo belangrijk in het leven van alle Egyptenaren? Weet je dat een piramide alleen diende om de farao in te begraven en dat er dus niemand in woonde? Hoe lang denk je dat het duurde om zo’n piramide te bouwen? Snap jij waarom rijke Egyptenaren soms een kegeltje van was boven op hun hoofd lieten smelten? En had jij al gehoord dat Toetanchamon nog maar negen jaar was toen hij farao werd? De perfecte combinatie van feiten, humor en heel veel grappige tekeningen!

Technologie in de oudheid – Het Oude Egypte

Het oude Egypte is beroemd om zijn mummies, piramides en hiërogliefen. Maar de oude Egyptenaren maakten ook handig gebruik van de jaarlijkse overstromingen van de rivier de Nijl. Ze bedachten een heel nauwkeurige kalender. Ook waren ze goed in wiskunde. Ze wisten ze al hoe ze allerlei ziekten moesten behandelen. Ze maakten geweven stoffen in prachtige kleuren, en voorwerpen van glas en metaal. In Het oude Egypte lees je over hun uitvindingen.

Ontsnap uit dit boek-Egypte Een spannend escape boek

Opgepast! Zodra je dit boek opent is er geen weg meer terug. Je hebt drie kansen om te ontsnappen uit deze oude Egyptische piramide: als farao, piramidebouwer of archeoloog. Welk pad kies jij? Teken je een weg door de avonturen en obstakels heen. Wees niet bang om een pagina te scheuren of te vouwen. Je ontsnapping kan ervan afhangen!

Willewete – Romeinen

Wanneer leefden de Romeinen? En waar? Wat deden ze de hele dag? De feitjes en de vele extra’s in dit boek maken jou een echte Romeinenexpert!

Gids voor de hunebedden in Drenthe en Groningen

De gids geeft in beknopte vorm een compleet overzicht van alle nog bestaande hunebedden in de provincies Drenthe en Groningen, 54 in totaal. De lezer vindt er alle mogelijke informatie over de hunebedden: waar ze liggen, hoe oud ze zijn en natuurlijk welke vondsten er gedaan zijn, maar ook over hun landschappelijke ligging, grootte, oriëntatie, restauraties en andere bijzonderheden. Bij veel van de hunebedden wordt een thema behandeld, zoals de herkomst van de stenen, de ligging bij moerassige plekken of langs een weg, de wijze van dodenbijzetting, de zorg voor de hunebedden (onder meer in de Tweede Wereldoorlog), vandalisme, en nog veel meer. De gids wordt voorafgegaan door een inleiding over de mensen die in de Steentijd de hunebedden hebben gebouwd en de manier waarop hun nazaten er mee omgesprongen zijn. Ook alternatieve theorieën komen aan de orde. Voor het boek zijn nieuwe foto’s gemaakt. Het is onmisbaar voor iedereen die de hunebedden wil bezoeken en de laatste stand van zaken wil weten.

Willewete – De eerste mens

Een informatief prentenboek voor kinderen vanaf 6 jaar over personages in de geschiedenis, namelijk de eerste mens. Willewete… dat zijn informatieve prentenboeken die een antwoord geven op de vragen van jonge kinderen. Sommige onderwerpen staan dicht bij hen, andere een beetje verder. Ze gaan over de wereld en de natuur om ons heen, over het leven in het verleden en het leven nu. Op een speelse en spitsvondige manier vertellen deze boeken wat kinderen graag willen weten. Wil je alles weten over de eerste mens? In dit boek lees je meer over hoe mensen in de prehistorie leefden. Hoe kwamen ze aan eten? Wat leerden hun kinderen? En waarom maakten ze grotschilderingen? Op deze en veel andere vragen krijg je een antwoord. Je vindt in dit boek ook een leuk knutselwerkje, een grote uitklap-pagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt.

Groot weetjesboek over de prehistorie

Wat voor weer was het in de oertijd? Zijn mensen ooit dinosaurussen tegengekomen? Werd er toen ook al vrolijk op muziek gedanst? In dit boek ontdek je alles over de prehistorie! Je komt ook te weten waarom de mammoet is uitgestorven, met welk bestek oermensen aten, welke beroemdheden uit die tijd we vandaag nog kennen, hoe je zelf vuur maakt en nog veel meer!

Klassiek Voor Kids 2006

Productbeschrijving

Edwin Rutten en het Radio Kamerorkest – Klassiek Voor Kids – Mozart… Je Zal Maar Een Wonderkind Zijn.

Muzikale vertelling over het wonderkind Mozart door Edwin Rutten en het Radio Kamerorkest.

Tracklist

  • 1. Entführung aus dem Serail, KV 384: Ouverture
  • 2. Wat is een wonderkind?
  • 3. Menuett, KV 1, m.m.v. Felicia Kosasi, piano
  • 4. Op tournee met vader Leopold en zusje Maria Anna
  • 5. Symfonie nr. 5 in Bes, KV 22 “Haagse Symfonie”: Allegro
  • 6. De brief van de burgemeester
  • 7. Symfonie nr. 35 in D, KV 385 “Haffner”: Allegro
  • 8. Mozart in de wiebelende paardenkoets
  • 9. Serenade nr. 7 in D KV 250 “Haffner”: Menuetto
  • 10. Het verdwenen paard
  • 11. Concert voor hoorn en orkest nr. 3, KV 447: Allegro, m.m.v. Jasper de Waal, hoorn
  • 12. Mozart verliefd
  • 13. Serenade voor Aloysia
  • 14. Serenade nr. 11 in Es, KV 37: Allegro
  • 15. Pappa Haydn
  • 16. Mozarts Housemuziek
  • 17. Verliefd op Constanze
  • 18. Symfonie nr. 40 in g, KV 550: Molto Allegro
  • 19. Dromen,vechten,vechten en dromen
  • 20. Entführung aus dem Serail
  • 21. Mozarts hart in majeur en mineur
  • 22. Don Giovanni, KV 527: Ouverture
  • 23. Het sneeuwt
  • 24. Zijn er wonderkinderen in de zaal?
  • 25. Applaus. Succes!**

De Koning, De Kat en de Viool

Productbeschrijving

De koning heeft een aantal vioolspelers in dienst, maar ook een heleboel rekenaars. Ze berekenen alles en komen tot de slotsom dat de koning het weinige geld dat hij bezit verkeerd besteedt. Ze raden hem aan zijn vioolspelers te ontslaan. Met dat geld kan hij dan eindelijk de gaten in zijn paleis dichten en hout kopen voor zijn zesenzestig haarden. De koning volgt de raad op. Maar al gauw blijkt dat er in een land zonder muziek niet te leven valt.

In een tijd dat er op allerlei manieren moet worden bezuinigd, is er voor de muziek ook steeds minder geld beschikbaar. Daardoor moeten er zelfs hele orkesten worden opgeheven. De beroemde violist Yehudi Menuhin heeft hierover duidelijke ideeën: als je de mensen hun muziek ontneemt, ontneem je hun plezier. In dit sprookjesachtige verhaal geeft hij aan wat gedaan moet worden als er geen subsidie meer gegeven wordt. Oorspronkelijk verscheen het boek De Koning, de Kat en de Viool in 1983. Maar zoals dat gaat met sprookjes… Ze zijn van alle tijden, en dus ook nu zeer actueel.

Verteller, radiopresentor en zanger Edwin Rutten leest dit verhaal op zijn geheel eigen betrokken wijze voor en combineert de tekst met muziek van onder anderen Bach, Vivaldi en Mozart, gespeeld door Menuhin zelf. Daarmee is deze cd een bijzonder actueel muzikaal verhaal voor Koningen, Katten, Violisten en een ieder die in sprookjes gelooft!

Meer informatie over het werken vanuit leerlijnen? Neem contact op via info@leerlijnen.nl of kijk op www.nieuwleren.nl

Neem contact op