Boek ‘Leerlijnen voor het basisonderwijs’

Meer informatie

De Koning, De Kat en de Viool

Productbeschrijving

De koning heeft een aantal vioolspelers in dienst, maar ook een heleboel rekenaars. Ze berekenen alles en komen tot de slotsom dat de koning het weinige geld dat hij bezit verkeerd besteedt. Ze raden hem aan zijn vioolspelers te ontslaan. Met dat geld kan hij dan eindelijk de gaten in zijn paleis dichten en hout kopen voor zijn zesenzestig haarden. De koning volgt de raad op. Maar al gauw blijkt dat er in een land zonder muziek niet te leven valt.

In een tijd dat er op allerlei manieren moet worden bezuinigd, is er voor de muziek ook steeds minder geld beschikbaar. Daardoor moeten er zelfs hele orkesten worden opgeheven. De beroemde violist Yehudi Menuhin heeft hierover duidelijke ideeën: als je de mensen hun muziek ontneemt, ontneem je hun plezier. In dit sprookjesachtige verhaal geeft hij aan wat gedaan moet worden als er geen subsidie meer gegeven wordt. Oorspronkelijk verscheen het boek De Koning, de Kat en de Viool in 1983. Maar zoals dat gaat met sprookjes… Ze zijn van alle tijden, en dus ook nu zeer actueel.

Verteller, radiopresentor en zanger Edwin Rutten leest dit verhaal op zijn geheel eigen betrokken wijze voor en combineert de tekst met muziek van onder anderen Bach, Vivaldi en Mozart, gespeeld door Menuhin zelf. Daarmee is deze cd een bijzonder actueel muzikaal verhaal voor Koningen, Katten, Violisten en een ieder die in sprookjes gelooft!

Meer informatie over het werken vanuit leerlijnen? Neem contact op via info@leerlijnen.nl of kijk op www.nieuwleren.nl

Neem contact op