Boek ‘Leerlijnen voor het basisonderwijs’

Meer informatie

Z-Rekenen groep 8 Verhaaltjessommen Werkboek Ajodakt

In dit werkboek voor groep 8 wordt geoefend met verhaalsommen. De verhaaltjes worden opgebouwd van makkelijk naar moeilijk. De leerling oefent met optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. De volgende leerdoelen komen aan bod: “Ik kan optellen en aftrekken toepassen in diverse contexten waarbij ik de informatie uit een verhaaltje haal. Ik kan vermenigvuldigen en delen met hele getallen waarbij ik de informatie uit een verhaaltje haal.”

Z-Rekenen Wiskunde 1 Topklassers

In dit werkboek voor groep 7-8 gaan de leerlingen aan de slag met wiskundige opdrachten en vraagstukken. Er wordt onder andere gekeken naar: wiskundige vergelijking, assenstelsel, negatieve getallen, kwadraat, wortel, kansberekening en algebra. Van het werkboek is ook nog een tweede deel.

Z-Rekenen Wiskunde 2 Topklassers

In dit tweede werkboek Wiskunde voor groep 7-8 gaan de leerlingen aan de slag met wiskundige opdrachten en vraagstukken. Er wordt onder andere gekeken naar: priemgetal, Stelling van Pythagoras, vergelijking, machtsverheffen, oppervlak berekenen, kansberekening en wiskundige puzzels.

Redactiesommen C

Met de blokboeken Redactiesommen leren kinderen door rekenvraagstukken goed te lezen, de juiste rekenrelaties te leggen en op te lossen. De blokboeken kunnen naast elke gangbare methode gebruikt worden en bieden extra oefening. Het is te gebruiken als herhaling, als vorm van zelfstandig werken of als extra oefenstof voor lengtedifferentiatie. Opzet De Redactiesommen bestaan voor elke groep uit 32 pagina’s met steeds 12 opgaven. De antwoorden bestaan uit meerkeuze mogelijkheden, waarvan uiteindelijk de oplossing gevonden kan worden door middel van een woord. Het is dus geheel zelfcorrigerend. Deze opzet maakt het voor de leerling aantrekkelijk om de opdrachten te maken. De boeken zijn met eenvoudige plaatjes geïllustreerd en zien er leuk uit! Redactiesommen C Redactiesommen C is weer net ietsje moeilijker dan de vorige Redactiesommen en bestemd voor leerlingen van groep 7. In dit deel komen weer veel verschillende soorten opgaven aan bod, o.a. met betrekking tot verhoudingen, lengtematen, omtrek, oppervlakte en inhoud.

Meer informatie over het werken vanuit leerlijnen? Neem contact op via info@leerlijnen.nl of kijk op www.nieuwleren.nl

Neem contact op