Boek ‘Leerlijnen voor het basisonderwijs’

Meer informatie

BBC MicroBit V2 Het allernieuwste model

BBC Micro:Bit V2 – Het allernieuwste model

De nieuwe micro: bit (V2) is de nieuwste herziening van ieders favoriete krachtige, volledig programmeerbare computer in handpalmformaat.

Bedacht door de BBC om kinderen aan te moedigen actief betrokken te raken bij het schrijven van software en het bouwen van nieuwe dingen die erdoor worden beheerd.

V2 heeft dezelfde grootte, dezelfde vorm en werkt op dezelfde manier als de originele micro: bit. Dus als je het origineel hebt gebruikt, zal dit je meteen bekend voorkomen.

Schrijf uw code met behulp van een van de gebruiksvriendelijke editors op de micro: bit-website, sluit uw BBC microbit aan op uw computer via USB, druk op de downloadknop in de editor en download het bestand vervolgens naar de micro: bit.

Deze versie bouwt voort op de huidige micro: bit-ervaring met een aantal verfijningen en nieuwe functies. Alle originele micro: bit-functies zijn nog steeds aanwezig en worden op precies dezelfde manier in de editors gecodeerd. Als je wat micro: bit-ervaring hebt, zal de leercurve voor de nieuwe functies oppervlakkig zijn. Kortom, de nieuwste versie van micro: bit brengt; nieuwe functies, verbeteringen aan bestaande functies en verbeterde technologieën onder de motorkap.

Een overzicht van de veranderingen:

  • geïntegreerde luidspreker
  • MEMS-microfoon met LED-aanduiding
  • nieuwe Nordic Semiconductor nRF52833 processor
  • aanraakgevoelig logo
  • ingebouwde sleep-/uitmodus, d.w.z. de kaart kan met aangesloten batterijen worden uitgeschakeld
  • discrete regelaar, die tot 200 mA stroom aan externe accessoires kan leveren

Wat is de BBC micro:bit?

De BBC micro:bit is een single board-computer die oorspronkelijk alleen voor scholen is ontwikkeld.
Vanwege de grote vraag is de hobbycomputer nu ook op de vrije markt verkrijgbaar.
De mini-computer met een grootte van 4 x 5 cm is zowel geschikt voor beginners als voor ervaren hobbyisten.
De printplaat is al voorzien van een 5×5 LED-matrix voor uitvoer, een magnetometer en een 3-assige versnellingssensor.

Bovendien beschikt hij over Bluetooth, twee programmeerbare buttons en 20 input/output-pinnen. Zodoende kunt u direct met uw eerste projecten beginnen, zonder dat u extra elektronica hoeft aan te schaffen. Op de website van micro:bit vindt u ondersteuning in de vorm van tutorials en oefeningen.
Beginners en professionals zullen veel plezier beleven aan de BBC micro:bit.

Er zijn vier programmeerinterfaces beschikbaar voor de hobbycomputer: Code Kingdoms JavaScript, Microsoft Blocks, Microsoft Touch Develop en MicroPython. Daarmee kan grafisch of via een tekstverwerker worden geprogrammeerd. Naast het programmeren op de computer via een USB-aansluiting, is ook programmering met een smartphone of tablet erg handig.

Meer informatie over het werken vanuit leerlijnen? Neem contact op via info@leerlijnen.nl of kijk op www.nieuwleren.nl

Neem contact op