Boek ‘Leerlijnen voor het basisonderwijs’

Meer informatie

Lannoo’s grote encyclopedie van de geschiedenis

Reis terug in de tijd en ga op zoek naar mammoeten, marcheer met Romeinse soldaten en vlieg mee met de gebroeders Wright.

Leer alles over het alledaagse leven in middeleeuwse culturen en kom te weten hoe uitvindingen als de drukpers de wereld hebben veranderd.

Ontdek het verleden via schitterende computerbeelden van de belangrijkste mensen, plaatsen en gebeurtenissen.

Stap terug in de tijd naar de meest interessante periodes uit de geschiedenis, van onze vroegste voorvaderen tot de wereld van vandaag.

De ridder zonder billen In het heetst van de strijd raakte hij zijn billen kwijt

Er was eens een ridder… zonder billen!

Er was eens een ridder zonder billen.
Die was verdrietig, want het liefst zou hij willen
dat hij een prins werd en niet voor heel even,
maar voor een lang en gelukkig leven.
Een sprookjesachtige oplossing ligt voor de hand,
waardoor hij bij zijn droomprinses belandt.

De ridder zonder billen is een geestig en origineel prentenboek over een onderwerp dat tot de verbeelding van elke kleuter zal spreken. Met grappige illustraties van Charlotte Bruijn en een speciale ‘billenwinkel’-uitklappagina.

Ridders, dino’s en piraten Het grote voorleesboek voor stoere jongens

Samenvatting

Stoere verhalenbundel vol avontuurlijke verhalen voor alle dappere peuters en kleuters.

Ridders, piraten, graafmachines en indianen,
cowboys, auto’s, monsters en dinosaurussen.

Jongens vragen nu eenmaal om andere boeken dan meisjes. Deze bundel zit boordevol stoere prenten en verhalen. Over fantastische vaders en ondeugende jongensstreken, over een actieheld die iedereen redt en een op afstand bestuurbare auto. Van Michiel van de Hazelhoeve tot Pluk van de Petteflet, en van Piet Polies tot De kleine kapitein. Keus genoeg voor jongens – en hun dappere zusjes!

Met: Paul Biegel, Jet Boeke, Imme Dros, Harrie Geelen, Jaap ter Haar, Astrid Lindgren, Annie M.G. Schmidt, Carry Slee, Noëlle Smit, Dagmar Stam, Toon Tellegen, Tjibbe Veldkamp, Simone van der Vlugt, Jacques Vriens, Fiep Westendorp, Juliette de Wit, Alex de Wolf en vele anderen.

 

Deze ridder zegt nee

Samenvatting

Ridder Finn is de liefste ridder uit het dorp, totdat hij ineens nee zegt op alles! Zelfs vluchten voor een draak wil hij niet… Een grappig boek met een bijzondere tekenstijl. NEE! Ridder Finn doet altijd wat hem gezegd wordt, maar op een dag zegt hij ineens nee op alles! Hij weigert zelfs naar binnen te vluchten als er een grote rode draak aankomt. Gelukkig blijkt de draak helemaal zo gevaarlijk nog niet en is hij zelfs een beetje eenzaam… Deze ridder zegt NEE is een grappig boek over een lief riddertje dat af en toe dwarsligt en een draak die gewoon eens een logeerpartijtje bij een vriendje wil. Een perfect prentenboek voor kinderen in de ik-zeg-nee-fase.

 

Clavis Willewete: Ridders. 4+

Wil je alles weten over ridders? In dit boek lees je meer over hoe ridders eruitzien en wat ridders doen. Wat is een harnas? Hoe word je een ridder? Wat doet een schildknaap? Op deze en veel andere vragen krijg je een antwoord. Je vindt in dit boek ook een leuk liedje, een knutselopdracht, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt.

Tinkamo Crazy Motor set

Beschrijving

Tinkamo crazy motor set bevat 30 bouwstenen, 1 slimme bouwsteen (motor).                                                                                                                                                Wat krijg je – Tinkamo Smart Building Blocks is een combinatie van logica en STEAM-onderwijs voor jongens en meisjes vanaf 4 jaar en ouder.               Kritisch denken – Tinkamo stelt dat leervaardigheden niet langer alleen gaat over basistechniek, berekening of kennis, maar over het ontwikkelen van vaardigheden, zintuigen en kritisch denken om technologie creatief toe te passen om een ​​positieve impact te maken in de wereld om hen heen.
Denk digitaal en speel echt – Betrek onze digitale kinderen bij het computationeel denken, terwijl ze worden aangemoedigd om in de echte wereld te spelen en echte problemen op te lossen. Bouw digitale geletterdheid op door middel van probleemoplossing en iteratie.
Girl power – Tinkamo biedt meisjes een eerlijke manier om vertrouwd te raken met een van de meest waardevolle vaardigheden van de 21e eeuw: coderen.
Creatief vertrouwen – Kinderen kunnen zich creatief uitdrukken met behulp van technologie en vertrouwen winnen. Tinkamo kan de interesses van leerlingen koppelen aan vaardigheden en expertise.

UARO basisset techniek 1

Beschrijving

UARO basisset techniek 1 is de start set van het RoboRobo assortiment. Deze set is voor kinderen vanaf 4 jaar en bevat 42 onderdelen , waarmee 10 verschillende modellen gebouwd kunnen worden. De elementen worden met speciale pluggen verbonden en met een schroef vastgedraaid. De wijze van bouwen en de grote van het materiaal is speciaal afgestemd voor jonge kinderen, die leuke en uitdagende modellen kunnen bouwen met behulp van het bouwvoorbeeldenboek. Hierin wordt stap voor stap getoond wat ze nodig hebben en hoe ze bouwen moeten. Daarnaast kunnen ze met deze kennis en vaardigheden hun creativiteit als leidraad gebruiken en hun eigen modellen bedenken en bouwen.

Deze bouwvaardigheden komen dan ook van pas bij UARO 1-4, wanneer ze naast het bouwen ook leren programmeren

4D Tangram

Beschrijving

Deze 4D tangram voor kinderen vanaf 3 jaar is ook geschikt als gezelschapsspel voor volwassenen. De mooi vormgegeven gratis App heeft de mogelijkheid om te kiezen tussen een verhaalmodus en een ontdekmodus. Er is een zeer grote variëteit aan puzzels. Erg leuk en leerzaam zijn de puzzels waarbij letters en cijfers gelegd kunnen worden, om op een speelse wijze hiermee om te kunnen gaan.

Als een puzzel goed gelegd wordt in de verhaal modus wordt het betreffende dier getoond en genoemd. Er volgt dan een kort zinnetje in Engels, wat goed is voor het aanleren van Engels op een speelse manier. In de ontdekmodus kan gekozen worden voor verschillende modi.

WhalesBot Make U Base

Beschrijving

WhalesBot Make U Base is een broertje/zusje van WhalesBot Make U 1S met het grote verschil dat hier geen codeeropdrachten zijn en ook dan niet via de app geprogrammeerd kan worden.

WhalesBot Make U Base is een set met elektronica onderdelen, waarmee diverse modellen aangestuurd kunnen worden. Een heel andere manier van aansturing van modellen. Naast de bouwdelen en technische onderdelen zoals tandwielen zijn er 18 verschillende elektronica onderdelen, die met magnetische aan elkaar gekoppeld worden, om afstand te overbruggen tussen de elektronica onderdelen is er 1 kabel . De uitzonderingen zijn : de slimme motor, Intelligente snelheidsregelmotor en de voor-/achteruit intelligente motor.

De controller is tevens de accu die opgeladen kan worden. Daarnaast zijn er van ieder de volgende onderdelen: Infraroodsensor, drukknop, druksensor, licht sensor, geluidsensor, rood licht, groen licht, Logica aan, logica uit, logica niet, zoemer en de opname en afspeel spraakmodule.

Ondanks dit een “moeilijke” set lijkt is hij wel een uitdaging voor experimenteren, creatief bezig zijn en speldenwijs leren met elektronica om te gaan voor leerlingen vanaf 4 jaar

In deze film ziet u eerst de elektronica onderdelen en hoe ze werken en halverwege hoe deze werken in een model.

WhalesBot Make U 1S

Beschrijving

WhalesBot Make U 1S is een robotset voor kinderen vanaf 4 jaar.

De leerlingen leren schermloos te programmeren met behulp van opdracht kaartjes, die ze op een magnetisch whitebord aan elkaar kunnen koppelen. Met een codeer leespen lezen ze de opdrachten om dan deze door te sturen naar de robot. Deze voert dan de opdracht uit. Het voordeel deze kaartjes op het magnetsich whitebord te leggen is dat de kaartjes niet verschuiven en stabiel blijven liggen.

Er zijn 53 programmeer kaartjes, richting, verschillende geluiden, een lus functie, lichten aan en uitzetten en kleuren instellen en getallen voor de herhaal functie.

Voor de 4 jarige zijn er 32 lessen te beginnen met bouwen en later met de eerste stappen tot programmeren

Voor de 5 jarige zijn er ook 32 lessen die verder gaan dan de lessen van de 4 jarige

Voor de 6 jarige zijn er ook 32 lessen die weer verder gaan dan de lessen dan de 4 en 5 jarige

Naast het schermloos kunnen programmeren is er ook nog een App om de programmering via een de telefoon of tablet te kunnen doen. De programmeerkaartjes op het scherm zijn de zelfde als op het whitbord.

Er komt ook nog een mogelijkheid om nog met een vorm van Scratch te kunnen programmeren.

Pai Botzees Mini

Beschrijving

Pai Botzees Mini is een programmeerbare robot die geprogrammeerd kan worden zonder gebruik van tablet of telefoon. Deze robot kan o.a. lijnen volgen, maar ook allerlei extra opdrachten uitvoeren. Daarvoor zijn er 2 dubbelzijdige te gebruiken themamappen

Basis coderen 1, Basis coderen 2, Muziek en Rekenen. Met behulp van de commandokaarten kan de robot diverse opdrachten uitvoeren. In tegen stelling tot veel andere robots die lijnen kunnen volgen gebruikt Pai Botzees mini geen sensoren, maar een camera, wat inhoud dat er geen zwart/wit reactie is en deze robot ook eenvoudig getekende parcoursen kan volgen die je met een stift of pen tekent. Dus geen vette zwarte viltstift banen of zwarte tape.

De commando kaarten zijn de getallen 1-9, waarvan 1-7  tevens de toonladder weergeven, 8 bewegingskaarten, het + en – teken en diverse extra opdracht kaarten. Deze kaarten passen op de mappen en kunnen steeds weer gebruikt worden.

Pai Botzees mini is de ideale robotica sets voor de jongste leerlingen om een uitdagende en speelse manier hun eerste stappen te maken in programmeren en robotica

Cubico AR Technology

Cubico helpt onze kinderen logisch na te denken en problemen creatief op te lossen
Ontgrendel het oneindige potentieel van uw kinderen door opeenvolgend te denken en hands-on te leren

Coderingsprogramma voor kinderen ontwikkeld door educatieve experts.
Cubico is ontwikkeld door een educatief bedrijf dat zich heeft bewezen als toonaangevend educatief programma dankzij de bestaande merken Ice Cream en Home Run. Het is een coderingsprogramma voor onze kinderen, dat gedurende 2 jaar is ontwikkeld door specialisten op elk gebied van voor- en vroegschoolse educatie, computertechniek en computerlinguïstiek.

Gemakkelijke en leuke leeractiviteiten voor kinderen die nog geen ervaring hebben met programmeren.
Kinderen kunnen de gewoonte ontwikkelen om logisch na te denken terwijl ze zichzelf amuseren zonder de hulp van ouders en leerkrachten.
Stapsgewijs coderen met verhalen en personages waarmee kinderen zich kunnen identificeren
Kinderen kunnen hun eigen personages gebruiken om spannende avontuurlijke missies op te lossen en op een natuurlijke manier de basisconcepten van codering begrijpen.
Voltooiing van basiscoderingsconcepten ter ondersteuning van de elementaire programma’s van computersoftwarevakken
Kinderen kunnen van nature codeeraspecten bestuderen, zoals opdrachtreeksen, iteratie / looping en condities. Ze kunnen zich effectief voorbereiden voordat ze naar cursussen op basisniveau gaan.

Matatalab, codeerset voor kinderen

Beschrijving

Matatalab is een codeerset voor kinderen van 4-9 jaar. Het stimuleert de cognitieve vaardigheden, de creativiteit en fantasie en leert kinderen de eerste stappen van coderen en programmeren. Er wordt geen PC of tablet gebruikt. Het is zonder woorden en een educatief codeerspel.

De set bevat een codeerplaat, waar de verschillende codeerblokken opgelegd kunnen worden. De “vuurtoren” leest de code die de kinderen gelegd hebben en sturen deze door naar de robot, die dan de opdrachten uitvoert.

De basis blokken zijn richtings-blokken, vooruit, achteruit links en rechts af. Daarnaast zijn er diverse extra blokken: Functie, Plezier, cijfers, muziek, melodie, hoeken en lusblokken.

Bij deze set horen 2 handleidingen en extra handleidingen voor de uitbreidingsset Musician en Artist.

Kinderen kunnen zelfstandig met deze set werken en de robot allerlei avonturen laten beleven, door te variëren met de diverse verschillende type blokken.

Matatalab Tale-Bot Pro

Je eigen interactieve verhalen maken door middel van codering: Matatalab Tale-Bot Pro is een lerende robotset op instapniveau voor kinderen van 3-5 jaar. Dankzij de innovatieve technologie en een breed scala aan vakoverschrijdende interactieve kaarten, kunnen kinderen basiscodeerconcepten leren en een robot manipuleren om op een slimme manier verhalen te ontwikkelen. Door het spel op basis van spel kunnen kinderen de vaardigheden van vrij spreken en verhalen vertellen verbeteren, terwijl hun sociaal-emotionele vaardigheden, vier C’s van 21e-eeuwse vaardigheden en computationeel denken worden geoefend.

“*100% schermvrij
* Leert commando’s, sequenties, lussen
*Slimme interactieve technologie met directe spraakfeedback
* Mogelijkheid om op te nemen voor fantasierijke verhalen
*Meerdere accessoires voor nieuwe vaardigheden en nieuwe looks
*Ondersteunt tekenen en dansen door middel van codering
*Intuïtief om het coderingsproces te volgen en debuggen”

Het grote Junior Einstein rekenboek voor kleuters tellen, rekenen, kijken, kleuren

In het grote Junior Einstein Rekenboek vind je oefeningen die goed aansluiten bij de lesstof voor groep 2. Het boek is gevuld met kleurrijke oefeningen en illustraties. De speelse opdrachten gaan over tellen, cijfers en getalbegrip. Kinderen leren de getallen herkennen, schrijven en tellen tot 20. Ook oefenen ze met het herkennen van vormen en figuren. De volgende doelen voor groep 2 komen aan bod: Ik kan de telrij opzeggen tot tenminste 20.
Ik herken begrippen rond de telrij zoals verder, door, terug, naast.
Ik kan cirkel, driehoek, vierkant en rechthoek herkennen en benoemen.

Meer informatie over het werken vanuit leerlijnen? Neem contact op via info@leerlijnen.nl of kijk op www.nieuwleren.nl

Neem contact op